АРХИВА ВЕСТИ ЈАНУАР
 

ПАКЕТИЋИ И ПОЗИВ НА САРАДЊУ

27.01.2010.

И у Градској општини Палилула, по традицији, свечано је обележен 27.јануар - Дан „Светог Саве“. Након пријема за директоре школа са територије Општине, који је приредио председник проф.др Игор Новаковић, руководство Скупштине и чланови општинског Већа  присуствовали су свечаностима које су овим поводом организоване  у установама и организацијама. На територији Градске општине Палилула ради седам основих,  две специјалне и три средње школе.

Ученике и учитеље истуреног оделења О.Ш. “Десанка Максимовић“ у селу Крушце обишао је општински већник Милош Стојковић. Он је ученицима овог сеоског подручија Градске општине Палилула, уручио је 54 пакета, као знак пажње и бриге организације локалне самоуправе о младима у свим деловима Општине. Председник Скупштине, Милан Ђурђевић и Бобан Микић, општински већник, присуствовали су свечаности...

детаљније

 

САВИНДАН ПОВЕЗУЈЕ ШКОЛЕ И ОПШТИНУ

 26.01.2010.

Поводом школске славе „Св.Сава“ у Градској општини Палилула организован је пријем и одржан разговор, са директорима основних, средњих и специјалних школа, које раде на територији Општине. О актуелним питањима остваривања образовног процеса и повезивању образовања, науке и локалне самоуправе, говорио је проф.др Игор Новаковић, председник Општине. „Нашом Стратегијом развоја Општине определили смо образовање као једну од значајнијих делатности локалне самоуправе која се треба прилагодити потребама привреде и друштва. Желимо да од ове године, на Савиндан традиционално установимо овај сусрет у циљу побољшања комуникације између образовних установа и локалне самоуправе, како би заједнички приступили решавању актуелних питања образовања у оквиру надлежности градских општина-истакао је председник Новаковић.

детаљније

 

ЧЕСТИТКА ЊЕГОВОЈ СВЕТОСТИ ПАТРИЈАРХУ СРПСКОМ Г.ИРИНЕЈУ

 

Ваша светости, господине Иринеју,

 

Са радошћу смо у Градској општини Палилула-Ниш примили вест о Вашем избору за 45. патријарха Српске православне цркве.

Желим Вам да имате снаге у вашем патријаршијском служењу нашем народу, добро здравље и духовну снагу у обављању ове свете и одговорне мисије.

Верујем да ћете у овом значајном тренутку за Србију, јачати наше духовно-етичке вредности и бити поуздан партнер државе и локалних самоуправа у остваривању духовности друштва.

 

Председник Градске општине Палилула

Проф.др Игор Новаковић

детаљније

 

ЗА „ЧАСНИ КРСТ“ И ПРЕДСТАВНИК ПАЛИЛУЛЕ

19.01.2010.

На овогодишњем традиционалном пливачком такмичењу за “Часни крст”, које је одржано у Нишу поводом хришћанског празника Богојављање, међу 19 такмичара био је и представник Градске општине Палилула, Марко Ђорђевић. Упркос снегу и хладном времену, велики број Нишлија пратио је и бодрио учеснике традиционалне трке. У трци за Часни крст, која је четврти пут заредом, после 70 година паузе, организована у Нишу, победио је Милош Алексић, припадник Жандармерије. Такмичаре је пре трке благословио епископ нишки Иринеј, а затим су сви учесници симболично пустили беле голубове. Пливачи узраста од 19 до 63 године старости, пливали су на температури од нула степени и температури воде од пет степени, до Часног крстакоји је у Нишаву бацио епископ нишки господин Иринеј.

детаљније

 

СТРАТЕГИЈА РАЗВОЈА МСПП ОПШТИНЕ У КЊИЗИ

11.01.2010.

Након отварања Центра за развој предузетништва у Градској општини Палилула (www.palilulamsp.eu) који је основан у оквиру ЛЕДИБ Програма, уз финансијску подршку Владе Краљевине Данске, крајем прошле године промовисана је и књига „Стратегија развоја малих и средњих предузећа и предузетништва 2009-2013“ Градске општине Палилула. Текст овог докумета је настао као резултат вишемесечног заједничког рада чланова мултидисциплинарне Комисије. Стратегију МСПП, коју је пројектовало ново руководство Општине, усвојили су и одборници Скупштине Градске општине Палилула. Ово је други објављени стратешки документ Општине, који је након доношења „Стратешке анализе-стратешког плана развоја“ 2008. године, јасно назначио даљу визију развоја општине Палилула до 2013.године.

детаљније